В Кюстендил стартира инициативата „Купи и сподели“

Снимка: Община Кюстендил

От днес, 23 март, два магазина в Кюстендил отварят врати за инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира под патронажа на омбудсмана Мая Манолова за трета поредна година.          

Инициативата се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя /23-25 март и 30 март - 1 април/ в партньорство с най-мащабните хранителни вериги в страната Билла, Кауфланд и Лидъл, като към тях по места се присъединяват и други големи супермаркети. 

Идеята на акция „Купи и сподели“ е да даде възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят пакетирани хранителни продукти /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./, които да дарят в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините. 

Доброволците на „Великден за всеки“ ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.
       
МАГАЗИНИТЕ И ЧАСОВЕТЕ, В КОИТО МОЖЕ ДА СПОДЕЛИТЕ ХРАНА СА:
гр. Кюстендил – Магазин на БИЛЛА, адрес: бул. „Пауталия“ № 10, от 18.00 до 20.00 часа;   
гр. Кюстендил – Магазин на КАУФЛАНД, адрес: бул. „Македония“ № 10, от 18.00 до 20.00 часа;    
          
Тази година кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник за баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българския Червен кръст(БЧК).
                
IBAN : BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарение от България и чужбина на сайта на  БЧК - www.redcross.bg

Парите ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от които на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще  пазарува в магазините, които ще бъдат обявени на сайта на Омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ за да бъдат подпомогнати пенсионери, които няма да получат  надбавка от правителството.

Ако решите да дарите средства в подкрепа на кампанията, при попълване на платежното нареждане трябва да посочите Вашата община /Община Кюстендил/, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от Вашето населено място.

Лице за  контакти при въпроси : главен експерт Христина Рангелова  тел.: 0896760007, 
e-mail : [email protected]


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK