В Кюстендил почетоха паметта на загиналите при терористичния акт в Беслан

снимки: БСП - Кюстендил

Председателят на НД " Русофили" - Кюстендил Валентин Златински, общинският съветник Катерина Янчева и представители на Сдружение "Младежки парламент" - Кюстендил с председател Адриан Тодоров почетоха паметта на загиналите  преди 9 години деца при терористичния акт в Беслан, Северна Осетия.

Младежите запалиха свещички за покой на душите на жертвите, които са били християни.

Терористичният акт в град Беслан на руската автономна република Северна Осетия в началото на септември 2004 година е дело на чеченски бунтовници, които превземат местно училище и задържат като заложници най-малко 1200 възрастни и деца.

След двудневни преговори руски специални части щурмуват сградата. По време на акта и спасителната операция умират над 300 от заложниците. Събитието е познато като "Трагедията в Беслан". Терористичният акт в Беслан започва на 1 септември 2004, когато въоръжени сепаратистки чеченски терористи взимат като заложници стотици деца и възрастни в Първо училище в Беслан , северна Осетия(федерация на Русия) по време на Втората Чеченска война.

На 3 септември, 3 дни след обсадата, има експлозия в училището, чийто произход се случва по необясними причини.Тази експлозия предизвиква паниката на децата, по които похитителите стрелят. Стрелбата е открита от терористите , а руските специални сили се намесват по хаотичен начин.

Според официалните данни са убити 344 цивилни, от които 186 деца.

 

снимки: БСП - Кюстендил
снимки: БСП - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK