В Гърция се финансира смяна на остарелите електроуреди

Снимка: Ройтерс

В Гърция продължават помощите за високата цена на тока и през месец февруари

С различни програми в Гърция компенсират цените на тока - подпомагат социалнослаби граждани и финансират смяна на остарелите електроуреди.

Целта е да се намали консумацията на електроенергия в следващите години, съобщава БНР.

В Гърция продължават помощите за високата цена на тока и през месец февруари,съобщи министърът на финансите Христос Стайкурас.

Помощите се разпределят между частните потребители и компаниите.

Министерството на енергетиката активира нова програма за замяна на остарелите електроуреди с нови, като гръцките семейства имат право да се възползват за закупуване до три електроуреда. Ваучерите покриват до 50% от цената на новите. Целта на програмата е да се намали консумацията на електроенергия в следващата година.

С 10 милиона евро правителството финансира общини по програмата „Дом и работа“. Тя е насочена към бездомни, които са в критично състояние. Заплаща им се квартира, битови разходи и заплата в рамките на година за работа към различни фирми. Общините включиха към финансиране и майки с деца, които са под закрила.

Опозицията настоява за спешни мерки и таван на цените на стоките от първа необходимост, както и да се намали акциза върху горивата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK