В Гърция евакуираха цял град след експлозии в склад за боеприпаси

Снимка: Traffic News

Няма пострадали при взривовете

Гръцкият крайбрежен град Неа Анхиалос в Централна Гърция беше евакуиран заради експлозии в склад за боеприпаси на гръцките военновъздушни сили, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Пламъците от горските пожари в района достигнаха склада за боеприпаси на военновъздушните сили, като причиниха силни експлозии, които са били чути на километри от мястото.

Вчера гръцките власти забраниха движението в радиус от 3 км от мястото на експлозиите, а над 1000 души от евакуираните жители бяха приети в изложбения център на крайбрежния град Волос, оборудван с десетки легла, храна и вода.

В изявление на военновъздушните сили се посочва, че към момента базата се счита за безопасна и няма опасност за живота на хората. Няма пострадали при взривовете.

През цялата нощ сили на гражданската защита заедно с доброволци и жители се бореха за ограничаване и потушаване на пожарите в област Магнисия (Магнезия) в Централна Гърция, както и на островите Родос, Корфу и Евбея. Според информация от гръцката пожарна състоянието на пожарите на всички фронтове е подобрено, съобщи телевизията. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//