В Гоце Делчев започна петото издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека"

Снимка: Infomreja.bg

Той продължава с концерти в Ковачевица и Пловдив

Петото издание на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“ започна с галаконцерт в Неврокопската митрополия. В него участваха виртуозните изпълнители, пианистките Лора Чекоратова и Вяра Шуперлиева, цигуларите Георги Вълчев, Дора Димитрова и Никола Таков, виолончелистите Александър Сомов и Волфрам Кьосел, виолистите Румен Цветков и Макс Бейли. На сцената се изявиха и оперните певци Марияна Карпатова /мецосопран/ и Рандъл Скарлата /баритон/.

Програмата включваше музика от Джеси Монгомъри, Лудвиг ван Бетховен, Йоханес Брамс, Морис Равел, Ераст Арбаза, Михаил Глинка, Ленард Бърнстейн.

По време на концерта се състоя премиерата на клавирен квинтет „Каменна стена“ от Добринка Табакова. Пред многобройната публика композиторката сподели радостта си от факта, че премиерата на нейната творба се състои именно в Гоце Делчев, град с културни традиции и с природа – вдъхновение за творците.

Фестивалът продължава с концерти на сцената на читалището в село Ковачевица и в Епископската базилика на Филипопол /Пловдив/.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK