В две сливенски села следят за купуване на гласове

Снимка: ОДМВР, Сливен

Рисковите села са Чинтулово и Селиминово

В момента тече специализирана операция едновременно на територията на две сливенски села - Чинтулово и Селиминово. Акцията се осъществява от служители на РУ-Сливен, и сектори „Противодействие на икономическата престъпност”, „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен. Целта е минимализиране на условията за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност.

На база анализ на ОДМВР-Сливен, тези села са определени като рискови. Полицията работи по постъпили сигнали и оперативно придобита информация. Извършват се проверки за незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти, проверяват се случаи на опростен дълг срещу гласуване както на приключилите избори, така и на предстоящия вот.

Екипите проверяват 12 обекта, сред които частни имоти, магазини, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия, както и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Съставени са протоколи за предупреждение по ЗМВР на четирима местни лидери, лица от криминалния контингент и превозвачи.

До момента са проверени  47 превозни средства и 68 лица. Съставени са 12 акта и фишове за нарушения за ЗДвП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK