В Дупница се освобождават от старите електроуреди

снимка: hamal.bg

На 26 юни 2013 г. Община Дупница и Организацията по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) - “Грийнтех България” АД организират съвместно кампания за събиране на ИУЕЕО.

Кампанията се осъществява за първи път на територията на община Дупница и ще продължи целия ден от 9 до 18 часа. За събирането на ИУЕЕО са определени два пункта, на които всички желаещи могат да предават непотребното от тях електрическо и електронно оборудване.

За целта ще бъдат поставени облепени със стикери два скрап-контейнера на пунктовете - жк Бистрица – над магазин СВА; и на паркинга пред бившия Учителски институт.

Категориите електрическо и електронно оборудване, което подлежи на предаване в пунктовете са: големи домакински уреди, малки домакински уреди, информационно и телекомуникационно оборудване, потребителски уреди, осветителни тела, газоразрядни лампи, електрически и електронни инструменти (с изключение на големи стационарни единици промишлено оборудване), електрически и електронни играчки, артикули за забавление или за спорт, медицински устройства (с изключение на всички имплантирани и контаминирани с биологични агенти елементи), уреди за мониторинг и контрол, автомати (не КалашнициJ).

 

снимка: hamal.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK