В част от иззетите кадри при спецоперацията на ДАНС в Пазарджик има сцени на брутално насилие

снимка: Агенция "Фокус"

В част от иззетите кадри при спецоперацията на ДАНС в Пазарджик има сцени на брутално насилие. Именно заради това от ДАНС няма да ги представят на медиите, за да не станат обществено достояние и най-вероятно делото ще бъде гледано на закрити врати.

Това обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг във връзка с проведената специализирана операция от Прокуратурата на Р България, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по Глава I от Наказателния кодекс, пише Агенция „Фокус”.

Сарафов уточни, че всички, които участват, са с български граждани от ромски произход, които по между си се назовават с арабски имена. При спецакцията е открито незаконно оръжие – пистолет и пушка, притежание на един от задържаните. Не са намерени обаче големи запаси от боеприпаси.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма информация българи да се сражават за „Ислямска държава”. Председателят на ДАНС Владимир Писанчев отрече да има финансиране от страна на „Ислямска държава” на замесените и задържаните при акцията на ДАНС.

На специална пресконференция бяха показани снимки на Ахмед Муса при проповед със знамето на „Ислямска държава”. Бяха показани видео материали, както и снимки. На една от бях беше показана карта на Европа, където е отбелязана като част от халифат и придружена с текст как ще бъде първата държава на Балканите, в която ще се развее черното знаме.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK