В бобошевското село Блажиево недоволстват от автобус с избиратели от други населени места

Снимка: Infomreja.bg, архив

Две жалби пуснаха представители на политически партии и граждани от бобошевското село Блажиево срещу пристигнал автобус с избиратели от други населени места в региона.

Сигналът е получен малко след 9.30 часа, а минути по късно представители на общинска избирателна комисия – Бобошево са извършили проверка на място.

Оказва се, че всеки един от упражнилите правото си на глас има настоящ адрес 6 месеца преди провеждането на вота.

„Най-вероятно това просто са големите очи на страха. Ние сме извършили проверка и няма установено нарушение. Пред секцията имаше едва 15-20 човека. Нито съм видял автобус, нито нещо подобно“, коментира пред ИНФОМРЕЖА председателят на ОИК - Бобошево, Емил Атанасов. Той уточни, че в населеното място има разкрита една изборна секция. Общо имащите право на глас са 478 човека.

„Първоначално в сигнала беше записано, че гласоподавателите са записани в избирателния списък с улица без номера, което обаче не отговаря на истината. В сигнала се посочва още , че в секцията в село Блажиево има масово гласуване на лица не живеещи на територията на общината. Живеещи или не обаче, щом имат настоящ адрес повече от 6 месеца преди датата на вота, аз не мога да спра хората да гласуват “, коментира пред ИНФОМРЕЖА Атанасов.

Той каза още, че избирателната активност в община Бобошево е 18,08 %. Общо гласувалите са 523 лица при имащи право на глас - 2983-ма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK