В Благоевград: Шофьорите на автобуси и таксита - задължително с маски

Снимки: Община Благоевград

Прилагат се по-строги противоепидемични мерки

Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес, прилагат се по-строги противоепидемични мерки - задължителни предпазни маски за пътници и водачи в градския транспорт и таксиметровите услуги.

Заседанието се проведе в зала „22 септември“ във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с решение на Народното събрание на България извънредно положение.

Присъства Административен ръководител - районен прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 24 март 2020 г, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

Всички жители на територията на община Благоевград се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Кметът инж. Румен Томов благодари на екипите на ОД на МВР- Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград. Както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград.

Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020 г. 

Днес бе съобщено, че Оперативният кризисен щаб към Община Благоевград е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда за 4 дни. Обаждат се граждани от различни възрастови групи, предимно възрастни, с молба за топла храна, доставка на лекарства, доставка на дезинфектанти. 

По разпореждане на кмета инж. Румен Томов на гражданите от днес се раздават предпазни маски и от екипите в Оперативен щаб, който се помещава в сградата на общинската администрация /Информационен център при зала „22 септември“/.

От предходната седмица на всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице още на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция. Продължава дезинфекцията на открити обществени места - пешеходни зони и улици в Благоевград.

От Общината казаха още, че гражданите на Община Благоевград, които желаят да заплатят задълженията си за местни данъци и такса за битови отпадъци могат да ползват следните начини на плащане:

В брой

• на касите на Дирекция „Местни данъци и такси“ – от 8:30 до 17:30 без прекъсване

• на касите на „Изипей“

• на касите на „Фаст пей“

В пощенски клон:

• с пощенски запис за данъчно плащане

По банков път:

• BIC: SOMBBGSF, IBAN:BG 87 SOMB 9130 84 13725344 при Общинска Банка АД

Онлайн:

• Чрез Виртуален ПОС терминал на сайта на Община Благоевград: www.blgmun.com

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ

441400 ПАТЕНТЕН ДАНЪК

442100 ДАНЪК ВЪРХУ НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ

442400 ТАКСИ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ

442300 ДАНЪК ВЪРХУ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK