В Благоевград представиха проект за европейски стандарти на организация на трудовата дейност

 

Проектът „Европейски стандарти на организация на трудовата дейност, безопасност и здраве при работа във „Вихрен Трейд” ЕООД” бе представен на пресконференция в Благоевград.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Цели на проекта:

“Да се повиши качеството на цялостната организация и безопасните и здравни условия на трудовата дейност във  “ВИХРЕН ТРЕЙД” ЕООД”. Тази оптимизация на цялостната организация на дружеството и внедряването на стандарти ще уеднаквят наложените, внедрени стандарти в производството и сертифицирани системи, ще защити поставените стандарти на европейско ниво. Това ще спомогне за повишаване конкурентоспособност и устойчивост на заетостта на служителите.

"Пряко ще се внедрят високи стандарти за съблюдаване на здравето и безопасността на работниците по време на трудова дейност. Това е в полза както на предприятието, така и на служителите и гарантира подобряване на качеството им на живот", заяви Роза Дюлгерова от екипа на проекта.

По този начин ще се постигне съответствие и допълване на общата цел на проекта с целите Приоритетна ос 2 на ОП РЧР, а именно: “повишаване на производителността и адаптивността на работната сила и респективно нейната конкурентоспособност”, привеждане на условията на труд в предприятията в съответствие с нормите и изискванията на европейския пазар”.

     Специфичните цели по проекта са насочени като цяло към развитие и подобряване на работоспособност, удовлетвореност и параметрите на качеството на труд и живот. Тези цели кореспондират с общата цел на ОП РЧР - „ Да се подобри качеството на живот на хората в България чрез подобряване на човешкия капитал, …..”, както и със специфична цел №1: „Повишаване предлагането на труд и качеството на работната сила”.

      Описаните в т. III специфични цели  и дейности по проекта съответстват с приоритетните действия, заложени в областта на интервенция по схема за безвъзмездно финансиране, към която се кандидатства:

- специфични цели 1, 2 и 4 по проекта са насочени към „…Повишаването на мотивацията за здравословен и безопасен труд”

- специфична цел 2 и 3 по проекта допринася за „...Привеждане на условията на труд на работното място в съответствие с нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа”

- специфична цел 3 по проекта  включва „… дейности за подобряване на условията на труд в предприятията, свързани с реконструкция и модернизация на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжения….”.

 - специфична цел 4 по проекта е свързана с  „….. изграждане на интегрирани системи за управление на дейността по безопасност и здраве при работа;”

Всички цели и планирани дейности по проекта съответстват с целите и приоритетите на настоящата схема за безвъзмездна помощ и с целите на ОП РЧР като цяло.

 

Стойност на проекта - 110 834.77лв.

Начало на проекта - 01.09.2013г.

Продължителност - 9 месеца.

Инвестира във вашето бъдеще!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK