В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники

Снимка: Infomreja.bg

В Сливен има 30 легла в инфекциозното отделение на областната болница, а пациентите са 38

Всички проби, взети за изследване на пациенти със съмнения за коронавирус, са отрицателни, съобщи началникът на ВМА ген. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг пред болницата.

През денонощието са направени 12 проби в националната референтна лаборатория, 12 проби са изследвани във ВМА, и три – във Варна. Впоследствие шест от пробите са разменени между лабораториите за по-голяма сигурност на резултатите.

Във ВМА са приети 11 души, които ще бъдат тествани днес, а пробите им ще са готови следобед. Вчера вечерта са изписани двама души от пациентите под карантина, а днес ще бъдат изписани още трима.

Инфекциозните отделения в страната вече са пълни, особено в Източна и Централна България, допълни ген. Мутафчийски. В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники.

Заради усложнената епидемиологична обстановка заради грип тип Б, още днес от Националния оперативен щаб ще изпратят писмо до МЗ и ресорните служби, отговорни за болничното лечение, да свикат на среща директорите на областните болници. На срещата трябва да стане ясно какви са силите и средствата, които могат да бъдат отделени, ако се наложи лечение на болни от коронавирус при положение, че всички легла в инфекциозните отделения са заети.

“В Сливен има 30 легла в инфекциозното отделение на областната болница, а пациентите са 38 заради грипната епидемия. Същото е положението и във военната болница в града, където има 10 легла в инфекциозното отделение, но са разкрити още допълнителни легла”, допълни началникът на ВМА./БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK