В Благоевград избират достойните наследници на Левски

Йордан Янев и Йордан Янчев, снимка: www.bgathletic.com

В Благоевград ще избират достойните наследници на Васил Левски. Нестандартна инициатива е на Младежкия дом и лекоатлетически клуб "Джордан" по повод 175-годишнината от рождението на Апостола. Първите стъпки ще бъдат на лекоатлетическата писта на Спортния интернат на 18 юли от 10.30 ч.

Над 30 млади спортисти, на възраст от 10 до 25 години ще се борят за приза „ Достойни за името на Апостола” и ще атакуват наградите с лъвски скок. Демонстрация ще направи техният треньор Йордан Янев – първият участник за България, класирал страната ни в призовата осмица на олимпиада в дисциплината „скок  на дължина”. Годината е 1980-та, а домакин на Игрите е Москва.

Така ще се осъществи и другата идея на организаторите - да се анонсира предстоящият старт на Олимпийските игри в Лондон след седмица.

В същото време пред зала „22 септември” членовете на Детския парламент ще раздадат на своите съграждани 175 стръка цветя, придружени с флаери с мислите на най-великия българин.

Инициативата е на общинското ръководство на Благоевград за възвръщане на националната гордост от делото на борците за свобода и независимост. Постерите, разположени пред залата с ликовете на Ботев и Левски са част от поредицата „Да съхраним българското”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK