В Белица витае призракът на Катуница

снимки: infomreja.bg

Спечелилият със 141 гласа балотажа в Белица кмет Ибрахим Палев от ДПС положи клетва днес за поредния си трети мандат пред погледа на десетки жители, които протестираха срещу изборните резултати и скандираха "Долу ДПС".  
Управникът не посмя да се изправи лице в лице със своите съграждани и влезе в сградата на кметството през страничния вход, докато полицейски кордон едва удържаше разгневените хора.

В градчето пристигна заместник-областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, пред когото Палев, общинските съветници и кметовете на съставните села се заклеха да служат на народа. Клетва като общински съветник положи и Хасан Илан, който загуби балотажа срещу Ибрахим Палев и внесе жалба за касиране на вота.  

Четвърти ден жителите на планинското градче са неспокойни и протестират срещу изборните резултати, които смятат за манипулирани в полза на Палев от ДПС. „Младите избягаха, ДПС трябва да ни плати данък за това,” оплакваха се събралите се пред общината хора. „В кметството влизат само хора от Краище, което е родното село на Палев. Ние, беличани не можем да влезем, входът е с магнитна карта и портиер”, гневяха се жителите на градчето. Те бяха категорични, че протестът им не е политически, а граждански. Според тях Палев е спечелил пореден мандат със заплахи и плащане. Някои от тях предупредиха, че над Белица витае призракът на Катуница. „Цар Киро в Катуница, падишах Палев в Белица”, обясняваха протестиращите.

„Протестът ни е мирен, той е на младите, на събудилото се гражданско общество, въпреки че от общината ни отказаха разрешение за митинга”, обясни опонентът на Палев Хасан Илан. По негово време, преди 11 години, като кмет на Белица, над града бе изграден парка за реадаптация на танцуващите мечки. „За 8 години Палев не можа една дупка да асфалтира по разбития като от бомбардировка път, отпуснаха му 5 милиона, но той не успя да усвои и 1 лев, върна парите, обясниха протестиращите.

В Белица има солидно полицейско присъствие, което ще остане и през нощта.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//