В Банско се готвят за X Фолклорен фестивал "Между три планини"

снимки: Община Банско

Десетият Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” – съвместна инициатива на община Банско и Продуцентска къща „Едита Груп”, ще се проведе на 25 и 26 май в Банско. Фестивалното събитие е част от националния културен календар и ще бъде открито от кмета на община Банско Георги Икономов.

В двата фестивални дни централният площад в Банско ще бъде сцена на самодейността - над 1000 певци и танцьори от цялата страна ще се надпяват и надиграват в красивия курортен град. На фестивала ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. Традиция е на сцената на фестивала да се представят български обреди и обичаи.

Тазгодишното десето издание на фолклорния фестивал е много специално. Програмата е обогатена с нови и интересни прояви: представяне на традиционни народни носии от различни етнографски райони и  демонстрация на балкански кулинарни специалитети.

Гости на X Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” са артистите от национален фолклорен ансамбъл Филип Кутев” с директор Елена Кутева и артистичен директор Георги Андреев. 

За всички, които искат да съпреживеят фолклорната магия на „Между три планини”, Банско ви очаква на 25 май и 26 май година от 10:30 часа на централния площад „Никола Вапцаров” в града.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK