В 26 училища провеждат Национално външно оценяване по български език и литература

Снимка: Личен архив

Днес стартира Националното външно оценяване за учениците от четвърти клас по български език и литература.

Общо 1027 са ученици в четвърти клас в област Кюстендил. От тях на изпитването по математика се явиха 974 ученици, което е 95%.

Предстоят изпитванията по човекът и природата, което ще се проведе утре /13 май/ и по човекът и обществото, което е насрочено за 16 май 2016 година.

Всички изпитвания започват в 10.00 часа в съответния ден едновременно в 26 училища от област Кюстендил, в които се обучават ученици от четвърти клас.

По график, определен със заповед, от директора на съответното училище родителите ще могат да се запознаят с резултатите на своите деца от националните външни оценявания. Оценката от националното външно оценяване по съответния предмет е само текуща.

Годишните оценки по учебните предмети, изучавани във II - IV клас, се оформят от учителя, като се отчитат знанията и уменията на учениците върху учебното съдържание, изучавано през учебната година, при вземане предвид на текущите оценки.

Екипът на Регионален инспекторат по образованието – Кюстендил пожелава успешно представяне на четвъртокласниците от област Кюстендил в Националното външно оценяване за учебната 2015/2016 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK