Уволниха за трети път директора на Бюрото по труда в Гоце Делчев, Марияна Стругова. Тя ще обжалва

Марияна Стругова, снимка: Infomreja.bg

В късния следобед днес е получена заповедта за поредното уволнение на директора на Бюрото по труда в Гоце Делчев, Марияна Стругова.

Това е третото поред уволнение на Стругова, отново по политически причини, както твърди самата тя.

За временно изпълняващ длъжността според старата ролетка от предишните рокади е назначена Елена Донкова, експерт в институцията.

"Този път отивам в съда, там заповедта за уволнението ми със сигурност ще падне. Три пъти досега при смяна на управлението в държавата съм отстранявана по политически причини. Три пъти съм се явявала на конкурси и съм ги печелила. От 2006 г. съм директор на Бюрото по труда в Гоце Делчев и сигурно съм с най-много уволнения досега в страната", коментира Марияна Стругова.

Официално посочените мотиви в сегашната заповед са несправяне с работата. Служители на Бюрото по труда обаче недоумяват защо именно по тази причина отстраняват шефката им, след като само преди месеци от най-високо ниво на институцията й била дадена отлична оценка.

Показателите на Бюрото по труда в Гоце Делчев досега са били едни от най-добрите в страната. Запознати подхвърлиха, че от няколко месеца тя била притискана сама да си подаде оставката и да премине на експертна длъжност в същата институция, но Стругова не се съгласила. 

Правени били опити за вмешателство в работата й като директор и е била викана на няколко пъти на "разговори".

В Гоце Делчев усилено се заговори и за упражняван политически натиск от местен депутат от ГЕРБ във всички институции в града.

"Не ми предстои никаква проверка. Вече подадох документите си в съда и ще оспорвам заповедта. Ще отнеса въпроса и до парламента", е категорична уволнената за пореден път директорка на Бюрото по труда в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK