Уволниха Манчо Джуркин, Рибново се вдига на протест

Манчо Джуркин, снимка: infomreja.bg

Директорът на СОУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново е отстранен от поста си, научи ИНФОМРЕЖА. В 14 часа днес Манчо Джуркин е получил заповедта за дисциплинарно уволнение по куриер.

„Реших, че това са рутинни документи и ги отворих. Вътре обаче видях заповедта, която е подписана на 17 февруари“, заяви школският директор.

Той допълни, че няма информация за мотивите за уволнението.

„Наскоро дойдоха експерти от Регионалния инспекторат по образованието, които направиха проверка за два часа. Не знам какви нарушения са констатирали, но е факт дисциплинарното ми уволнение“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Джуркин.

Новината за отстраняването му от СОУ „Йордан Йовков“ изненада неприятно педагогическия персонал и администрацията в учебното заведение.

Учителите са категорични, че утре в знак на протест няма да влязат в класните стаи да проведат занятия с учениците.

Те признават, че ще търсят подкрепата на учителския синдикат.

Родителите на децата в гърменското село също се очаква да подкрепят учителския протест и Манчо Джуркин.

Той бе назначен начело на школото по време на управлението на ГЕРБ.

Началникът на просветния инспекторат Огнян Соколов днес бе с изключен телефон и не бе открит за коментар. Не е ясно какво е констатирал одита в училището-

Това е поредният назначен при предишното правителство директор, който в момента губи работата си.

Рокадите вървят с пълна сила в Гоцеделчевския регион, където ДПС има силно влияние.

През декември миналата година бе уволнен директорът на училището в Долно Дряново Асим Адемов, който бе председател на предизборния щаб на ГЕРБ за парламентарния вот. Неговото място зае учителката по информатика от същото училище Надие Моллахасанова, която е съпруга на бивш общински съветник от ДПС.

Лидерът на БСП в община Сатовча Милко Серкьов пък е новият директор на местното СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" на мястото на временно изпълняващия длъжността Джеват Дунчев. Той получи заповед за назначение в началото на този месец.

 

КОМЕНТАРИ

нно16:27 - 23.02.2014
а бе помаци не разбрахте ли наи накрая че дпс ви манипулира не ви ли доиде акъла в главите а .само искат от вас а нищо не ви дават /наи добре е да станете христяни защото вие сте българи.
сс14:43 - 22.02.2014
Браво на Башев, изрита подлизурките от Д.Дряново, Сатовча и Рибново.Те не бяха никакви Гербери ,какво се дървите? Просто се присламчиха и се оляха като директори.
azz17:43 - 21.02.2014
Kakvo iskat tezi hora Djurkin da e dol nu toi e umen i dobar chovek i vqrvam che otnovo shte se varne na post zashtoto toi go zaslujava> Koi e protiv Djurkin a? Bashevci nikoi drug no bashevci da go duhat uspeh na Mancho Djurkin i vsichki vqrvame che toi shte se varne.
просвенен09:04 - 21.02.2014
БРАВО НА МАНЧО!САМО ТОЙ СЪБРА КУРАЖ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ОГРАНИЧЕНОСТТА ,ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА.С ТЕБЕ СМЕ МАНЧО.НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!

FACEBOOK