Уволниха двама горски инспектори от РДГ-Благоевград, прикрили незаконна сеч

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двама горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Благоевград са уволнени по разпореждане на директора на Изпълнителната агенция по горите, инж. Тони Кръстев. До това решение се стигна след като служителите се опитали да прикрият нарушения, установени при проверка в района на Държавно горско стопанство – Симитли.

На 10 септември проверяващи от Югозападно държавно предприятие – Благоевград установили транспортиране на 18 куб. м немаркирана букова дървесина, без превозен билет.

Нарушението е разкрито при проверка на два товарни автомобила в с. Сушица. На място пристигнали и двамата инспектори от РДГ – Благоевград, които се заели със случая. Автомобилите са оставени на тяхно разпореждане с цел да бъдат транспортирани и придружени до базата за съхранение на конфискувани материали в горския разсадник на Държавно горско стопанство – Благоевград.

Двамата служители се опитали да прикрият нарушението като вместо да я превозят, те допуснали маркиране на дървесината с контролна горска марка и издаване на превозен билет за транспортиране.

Измамата констатирали служителите на Югозападното предприятие, които първоначално заловили камионите и се върнали да проверят дали са транспортирани.

От издадения превозен билет става ясно, че цитираните автомобили са собственост на фирма на бащата на единия от уволнените служители.

Автомобилите са задържани. Случаят е предаден на прокуратурата.

И двамата уволнени горски инспектори са от Благоевград и с дългогодишен стаж в системата на горите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2