Уволнение за дежурния екип от "Пирогов", който "изгонил" 75-годишния Спас Добрев

Снимка: Infomreja.bg

От ж.к. "Лагера" до "Пирогов" и накрая в "Александровска" болница.Това е "пътят на смъртта" за 75-годишния Спас Добрев.

Той е бил болен от анемия. Състоянието му се влошило, при което съпругата му вика екип на спешна помощ. Такъв идва след час и 20 мин. Приет е в най-близката болница - "Пирогов", където лекарите дори не преглеждат пациента. Съпругата на починалия показва епикризи и документи, с които удостоверява, че мъжът ѝ е болен и че предни дни му са правени преливания на кръв в болница "Св. Иван Рилски". Отговорът на дежурната лекарка е: "Ами отивайте си там". Проблемът е обаче, че в "Св. Иван Рилски" няма спешен център. Съпругата откликва, че в линейката няма условия за преливане на кръв и че докато стигнат до друга болница Спас ще умре. Дежурната е категорична: "А тук ли да умре?!"

Така свършва земният път за един човек и започва борбата със здраваната система за съпругата му. В отворено писмо до медиите и министъра на здравеопазването Добрева разказва за случилото се. Писмото е озаглавано "Хронология на едно престъпление".

Вчера бе назначена проверка, в която не бяха установени нарушения. Днес обчаче резултатите са други.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов назначи вътрешна проверка в болницата.

Проверката констатира, че:

-Дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното отделение на болницата на 16.09.2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на ЦСМП -София-град, Спас Добрев.

-Също така не са документирани резултатите от извършения преглед и не са проведени лабораторни изследвания на пациента.

-При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази проверка, изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов издаде заповеди за административни наказания. Уволнени са служителите от дежурния екип. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK