Увеличени са трансферите за общините във връзка с проведените избори за НС

Снимка: Infomreja.bg

С него се одобряват допълнителни трансфери по бюджетите на общините в общ размер на 46,5 хил. лв.

Със свое постановление правителството прие изменение и допълнение на ПМС № 241 от 4 август 2022 г. за приемане на план-сметка за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

С него се одобряват допълнителни трансфери по бюджетите на общините в общ размер на 46,5 хил. лв., които са за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на секционните избирателни комисии. От тях 7,9 хил. са на база на информация за броя на членовете на секционни избирателни комисии, предоставена от кметовете на общини в Министерството на финансите. 38,6 хил. лв. са за възстановяване на действително извършените разходи от общините за изплащане на увеличения размер на възнагражденията, в т.ч. и осигурителни вноски на членовете на секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии, в които са гласували избиратели, болни от Ковид-19, контактни лица, поставени под карантина и избиратели, болни от Ковид-19 и настанени в лечебно заведение.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 г.

С промяната се гарантира обективно разпределение на средствата за финансиране на възнагражденията, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии по бюджетите на общините за 2022 г. във връзка с проведените избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK