Увеличават се наетите по трудов договор в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

По данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил към края на септември  2012 г. се увеличават с 0.1% спрямо края на юни 2012 г., като достигат 30.1 хиляди.

Спрямо края на второто тримесечие на 2012 г. най-голямо увеличение се наблюдава на наетите в икономическите дейности „Образование” - с 5.6%  и „Преработваща промишленост” - с 4.7%. Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейностите „Транспорт, складиране и пощи” - с 14.5% и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” - със 7.7%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” - 32.5%, следван от „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” - 13.5% и „Добивна промишленост” и „Образование”  - съответно 8.8 и 8.7%.

В края на септември 2012 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 5.9% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, като най голямо намаление на наетите се наблюдава  в икономическите дейности „Професионални дейности и научни изследвания” - с 47.8%, „Транспорт, складиране и пощи” - с 36.4% и „Хотелиерство и ресторантьорство” - с 33.4%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//