Увеличават с 45% заплатите на кметовете по села в Дупница

Снимка: Община Дупница, архив

Предложението е на кмета Методи Чимев, който е входирал докладна записка до ОбС

Да бъдат вдигнати заплатите с 45% на кметовете по селата, предлага със своя докладна записка кметът инж. Методи Чимев. Той входира в деловодството на Общински съвет-Дупница, своето предложение, което да бъде разгледано на заседание на местния парламент.

В момента кметовете на 6-те села, където се проведоха избори, получават по 860 лева, а ако предложението бъде утвърдено в този размер, ще получават по 1260 лева. За намерението си, инж. Чимев уведоми кметовете на селата на традиционната работна среща в началото на седмицата.

Кметските наместници със сигурност ще получат 45% увеличение, тъй като за това не е нужно да се произнася Общински съвет. Наместниците са на 610 лева в момента, а процентът увеличение е в правомощията на кмета на общината.

"Колегите по селата са тези, които са с работно време по 24 часа и 7 дни в седмицата на практика. Не е тайна, че по селата за абсолютно всякакви проблеми от какъвто и да било характер - се търси кмета, по всяко време на денонощието. В същото време говорим и за села с голям брой население.

Тези хора работят изключително много и е нормално да получават едно по-адекватно заплащане. Вече стабилизирана във финансово естество Община, позволява да вдигнем месечните възнаграждения на тези колеги", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK