Утре отстраняват областния управител Муса Палев, в стола му сяда Д. Димитров

Муса Палев, снимка: infomreja.bg, архив

Днес е последният работен ден на Муса Палев като областен управител на Благоевград.

Отстраняването му от държавната длъжност е заложено като първа точка от дневния ред на утрешното заседание на служебното правителство, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

До края на работния ден Муса Палев все още не бе уведомен за готвената рокада.

"Нито съм получавал заповед, нито са ми звънели по телефона", коментира пред ИНФОМРЕЖА Палев.

Освен Муса Палев утре със заеманите досега постове ще се разделят и областните управители на Пловдив, Русе, Монтана и Плевен.

Бъдещите губернатори – Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков, притежават опит в административното управление и мениджмънта, част от тях вече са били заместник-областни управители, уточниха още от правителствената информационна служба.

Назначаването на Димитър Димитров начело на Областната администрация в Благоевград ще стане факт утре.

Той е икономист по образование. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството.

Димитров е сред основателите на СДС в областния център. В периода 2003-2007 г. е бил общински съветник, а от 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.  

Муса Палев, който е от ДПС, ще бъде запомнен с продължителните протести срещу назначаването му за областен управител на Благоевград. Неговата кандидатура не получи одобрение и в средите на БСП.

Палев встъпи в длъжност на 17 юни 2013 г., когато пред сградата на държавната администрация го очакваха стотина протестиращи. Множеството го посрещна с освирквания и скандирания "Долу ДПС" и той успя да стигне до кабинета си с помощта на плътен полицейски кордон и в компанията на депутата Алиосман Имамов и екскмета на Гърмен Ахмед Башев.

"Ще работя дори за тези, които ме посрещнаха с протести, както и за тези, които ги организираха. Съжалявам, че встъпих по този начин в длъжност, но не съм нарушил нито един български закон", заяви по време на кратката церемония Палев. Още тогава обаче той призна, че сяда в горещ стол.

 

КОМЕНТАРИ

vvh11:40 - 14.08.2014
аллах знае наи добре.
Anonymous22:57 - 13.08.2014
Колелото се ВЪРТИ!!!
запознат18:12 - 13.08.2014
Не е вярно че Башо е придружавал Палев при встъпване в длъжност. Той се уплаши и избяга.
ONYR12:26 - 13.08.2014
ЗА ГЕРБ АМА ДРУГ ПЬТ.ЖИВЕЕШ МАЙ НА ЛУНАТА!

FACEBOOK

//