Утре откриват спортния комплекс и два обновени блока в Благоевград, лентата реже Бойко Борисов

Атанас Камбитов и Бойко Борисов, снимка: Infomreja.bg, архив

Новоизграденият спортен комплекс и два блока, обновени по Националната програма за енергийна ефективност, ще бъдат открити утре в Благоевград.

Лентата на новите придобивки ще пререже премиерът Бойко Борисов. Той ще бъде придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кмета домакин Атанас Камбитов.

В 10:00 часа ще бъде церемонията по откриването на блок "Лира", който се намира на улица "Братя Миладинови" 1. Веднага след това ще бъде открит и блок №55 в ж.к. "Запад".

От утре ще започне да функционира и дългоочакваният от благоевградчани спортен комплекс в двора на 8 СОУ "Арсени Костенцев". Той се простира на площ от 23 декара и включва басейн с олимпийски размери 50X25, футболно игрище с изкуствена настилка, два тенис корта и паркинг за автомобили.

Новоизграденият басейн е трети по рода си в цялата страна. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. метра.

В новия модерен басейн ще се провеждат държавни първенства и международни състезания. Очаква се спортният комплекс да допринесе и за развитие на туризма и икономиката в града.

 

КОМЕНТАРИ

СелянинаотГрадъ20:39 - 18.11.2015
Добре че кметът от Градъ е от партия БСП че ако беше онзи от Герб който говори много но съдаржанието липсва щеше да има парад на тикви в гоцето със сигурност и тук
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//