Прочутият кулинар Ути Бъчваров гостува на курортния град в деня на откриването на зимния туристически сезон. 50-килограмов суджук бе приготвен пред очите на любопитните граждани, събрали се, за да участват в едно истинско пиршество.
Кулинарната фиеста бе полята с над 500 литра вино и гарнирана с много подаръци, които Маестрото щедро раздаваше. Той обеща, че следващата година на площада ще има 1 тон суджук и 1 тон вино.
През 2005 г. на българския пазар Ути Бъчваров създаде своя уникален пътуващ кулинарен театър - специализирана сцена за изнасяне на кулинарни шоу спектакли.
Целият театър е организиран така, че всичко да се случва пред очите на зрителите, за да разберат, че магията на храната е във вкусните продукти, в голямата усмивка, с която Ути заразява, и, разбира се, в желанието на публиката да похапне вкусно.
Така постъпи и събралото се множество на площада в Банско.