Установиха пореден пиян водач, този път в Търговище

Снимка: Infomreja.bg

Дрегерът отчете 1,2 промила

В Търговище е установен водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила. На 31.07.2023 г. около 11,31 ч на ул. „Шопка“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 330Д“ с търговищка регистрация – собственост на 56-годишен мъж от с. Търновца, община Търговище, и управляван 32-годишен правоспособен водач от същото село.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,56 промила, съобщават от полицията.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

За изминалото денонощие при осъществяване на ежедневната си контролна дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения 6 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 33 акта - по Закона за българските лични документи, и два акта – по Закона за гражданската регистрация.

Наложени са 88 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата. Издадени са 414 електронни фиша по Закона за движение по пътищата за управление на МПС с превишена максимално допустима скорост. Съставени са 4 предупредителни протокола по Закона за МВР, съобщават още от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK