Успешно представяне на ученик от Езикова гимназия ”Д-р Петър Берон” в международната олимпиада по немски език

Снимка: ЕГ "Д-р Петър Берон"

Ерик Василев Димитров от 10 в клас на ЕГ ”Д-р Петър Берон” – Кюстендил, с учител Ирена Йорданова участва в квалификационните кръгове за Международната олимпиада по немски език за ниво А2.

Участие взеха 180 ученици от 50 училища от цяла България. В първия кръг Ерик се състезава с 1700 ученици от 54 училища в страната.

Той е сред учениците с най-добри резултати, които показаха знанията и уменията си по немски език и постигна 33 точки от максимален брой 42.

Представянето му е успешно, като се има предвид, че Ерик се състезава с ученици, които изучават немски език като първи чужд език.

Тържественото връчване на наградите се проведе в Гьоте-институт в присъствието на Посланика на Германия Н.П. Детлеф Лингеман и представители на Министерството на образованието и на Дружеството на учителите по немски език.

Националните кръгове за Международната олимпиада по немски език и самата Международна олимпиада са се превърнали в празник на немския език.

Чрез него изучаващите езика се запознават и се научават да ценят не само състезанието за място сред най-добрите, но и взаимното разбирателство, толерантността и културния обмен.

Самото присъствие на олимпиадата вече е победа за участниците в нея.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK