Условна присъда за бившия шеф на Криминална полиция - Кюстендил, причинил катастрофа със загинал

Майката и съпругата на починалия при катастрофа Росен Любенов

Условна присъда от 1 година и 8 месеца беше наложена днес на бившия шеф на „Криминална полиция“ към ОДМВР – Кюстендил, Захари Захариев. Срещу него беше повдигнато обвинение за причинена катастрофа със загинал.

Делото се гледа от състав на Софийски окръжен съд в Кюстендил. Случаят беше поет от столичните магистрати след разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Според решението на магистратите Захариев е лишен от свидетелство за управление на МПС за срок от 1 година и половина.

Инцидентът възникна на 13 март 2018 година в село Невестино. Тогава изпълняващия длъжността началник на „Криминална полиция“ – Кюстендил, движейки се в посока от Дупница към Кюстендил, е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което по-късно умира 45-годишният Росен Любенов.

Мъжът беше тежко пострадал и след няколко дни на кома в столичната клиника „Пирогов“, той издъхна.

Решението на магистратите подлежи на обжалване пред по-горната инстанция. Близките на загиналия Росен Любенов бяха категорични, че ще обжалват наложената присъда на Захариев.

Към момента той все още работи в полицията в Кюстендил като оперативен работник. „Срещу Захариев има образувано дисциплинарно производство, което се водеше от колегите в Благоевград. То е приключило, предстои изслушване и след това министърът ще вземе решение дали Захариев ще остане на работа или ще бъде освободен“, обявиха пред ИНФОМРЕЖА от ОДМВР – Кюстендил.

 

Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Патрула16:42 - 17.05.2019
Вземете му всичкото оръжие!!!
Колега16:40 - 17.05.2019
Много пара ще даваш колега, много... Дано са ти взели оръжието!!!
Ченгето16:38 - 17.05.2019
Захо тъпото се наслади. Не излезе в пенсия и 20 заплати у ветаро. Родада да искат кръвнина 100 000 - 200 000 лева. Блиски и познати също да искат обезщетение, по новия закон имат право. Честито Захо вече си банкомат!...
Деянски16:32 - 17.05.2019
Абсолютен кретен и дебил, както в работата така и в живота. Идиота след дисциплинарката е аут! Ако бе пуснал рапорт и излязал в пенсия щеше да лспне 20 заплатки!!! Но нали е дебил и прос, да поостане па нещо може да стане... Но кретена не знае, че имали присъда за престъпление, нама място в МВР... Сега го издуха.

FACEBOOK