Усложнена е зимната обстановка в община Дупница

Снимки: Община Дупница

"Усложнена е зимната обстановка в община Дупница. Машините започнаха работа в 2,30 часа тази нощ. Има нови навявания от преспи по пътя между селата Яхиново и Крайници.", каза зам.-кметът на общината Крум Милев.

По думите му този участък, както и пътя към сметището, където е подобна ситуацията се обработват от машините на фирмата по снегопочистване. През целия ден ще се продължи с почистване на града и селата. Най-голяма е снежната покривка в село Бистрица, където от 5,30 часа сме с кмета на селото Кирил Огненски и се включихме в почистването на труднодостъпните улици. Благодаря му за помощта, която ни оказва и в града с автомобила си, който е превърнал в миниснегорин.

Служители от Община Дупница обработват автобусните спирки, стълби и пешеходни алеи. 

"Тази сутрин сме разговаряли с всички директори на училищата и детските градини в града и селата. В Крайници са с намалени на 20 минути учебните часове, заради липсата на ток от снощи. Детската градина не работи. За всеки случай сме направили организация, ако се наложи децата от Червен брег и Крайници да бъдат поети от детската градина в Яхиново. Информацията от директорите на училищата са за нормални температурите и условия за провеждане на учебен процес.", уточни Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK