Урок по родолюбие и коледна изложба с компютърни рисунки и картички в СУ „Св. Паисий Хилендарски” - Дупница

Снимка: Infomreja.bg

В истински урок по родолюбие се превърна срещата на учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски” – членове на клуб „ИстОрика“ (проект „Твоят час“) с доц. д-р Крум Чивиев, автор на книгата „Генералът легенда“, посветена на живота и делото на генерал Георги Тодоров. Съорганизатор на събитието беше Народно читалище "Ген. Георги Тодоров-2011" – Дупница.

Сред гостите бяха Стоян Ушатов - председател на читалището, членове на читалищното настоятелство, о.з. ген. лейтенант Иван Цеков - председател на Проверителна комисия на НЧ "Ген. Г. Тодоров", о.з. полк. Иван Шопов - Председател на Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Дупница, множество офицери, членове на СОСЗР, родители на учениците от клуба.

Срещата разговор се проведе в Околийска къща в Дупница. Учениците зададоха своите въпроси на доц. Чивиев, който им разказа за вдъхновението си да пише за един голям български военачалник, чието дело е свързано със Седма рилска дивизия и с историята на нашия град. Освен до исторически данни учениците се докоснаха да ценности като дълг, чест, патриотизъм и научиха как се живее и служи в името на отечеството.

След това във фоайето на 2-ри етаж в училището бе подредена коледна изложба с компютърни рисунки и картички, изработени от учениците от шести клас, които участват в група „ Информационни дейности“ по проект „Твоят час“. Изложбата „Да съхраним коледния дух“ създаде празнично настроение.

Учениците показаха своята работа, презентираха уменията си и интереса си към информационните дейности и съвременните технологии. На отриването на изложбата присъстваха ученици, ръководството на училището, членове на Съвета „Твоят час“ и родители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK