Управителят на „Мегаинвест холд“ отрече да е строил опасния път край Своге

Снимка: бТВ

Управителят на „Мегаинвест холд“, Цветан Цветанов, категорично отрече да е участвал в изпълнението на проект, обхващаш отсечката на пътя край Своге, където 17 човека загубиха живота си след тежка катастрофа с автобус.

„Във връзка с медийните публикации от последните дни, в които некоректно се замесва името на фирмата, която управлявам и на която съм собственик, с отговорност по изпълнението на проект, обхващащ отсечката от пътя, на който се случи злощастният инцидент, при който загинаха и пострадаха много хора, правя следното уточнение.

Аз, Цветан Славейков Цветанов, в качеството си на управител на „Мегаинвест холд“ ЕООД, не съм изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка – нито пряко с компанията, която притежавам и управлявам, нито чрез изпълнители – общи работници, нито чрез своя техника. Горното бе констатирано и при направената проверка от компетентните органи днес.

Отсечката от пътя, на която се случи злополучния инцидент е реконструирана от „Грейс холд груп“ АД, който е водещ партньор в Обединение „ТРЕЙС СВОГЕ“.

Като водещ партньор, съгласно договор за споразумение, „Мегаинвест холд“ АД е извършвала кореспонденция с АПИ, а ръководител на обекта е Бисер Иванов – представител на Обединението.

По отношение на изпълнявания от „Мегаинвест холд“ ЕООД рехабилитиран участък край с. Елисейна, още веднъж подчертавам, че той е изпълнен изцяло по стандартите и изискванията, приет с приемателна комисия, издаден Акт 16 и Удостоверение за добро изпълнение.

Възползвайки се от правото си на отговор, в името на запазване на доброто си име и репутация на управляваната от мен компания, моля това уточнение да бъде публикувано“, гласи пълният текст с позицията на управителя Цветан Цветанов.

Повод за изявлението му стана специализирана акция, в която днес полиция и жандармерия извършиха изземване на документи от фирмата в Дупница.  

„Можем да кажем, че „Мегаинвест холд“ ЕООД оказа пълно съдействие на разследващите органи. Иззети са всички необходими документи, като на по-късен етап разследващите ще предоставят повече информация“, обяви и следователят по случая Бисерка Стоянова. Тя обаче не конкретизира вида на иззетите документи.

С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването на катастрофата край Своге, която отне 17 човешки живота, бе възложено на Националната следствена служба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//