Управителят на МБАЛ в Гоце Делчев очаква недоволните лекари да размислят

Снимка: Infomreja.bg

Готов е за диалог с тях

Както вече е известно, дванадесет лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са подали молби за напускане на лечебното заведение. Тяхното недоволство е насочено към управителя на болницата – д-р Владислав Улевинов. За да отговорим на обществения интерес към този въпрос, касаещ бъдещето на болничното заведение, потърсихме гледните точки на двете страни в конфликта. За съжаление протестиращите лекари не пожелаха да застанат пред медиите, за да коментират своята позиция. Затова представяме само мнението на управителя.

Според  д-р Улевинов, проблемът не е непреодолим и не е необходимо общинските съветници да го решават. Той вижда причината за недоволството в  неразбиране на неговата управленска програма от страна на колегите му. 

„Проявиха и несъгласие, и недоверие. Скоростта, с която искам да се случат нещата, ги плаши. Моята заявка е за по-голям обем работа“, каза управителят.

Всички молби за напускане е резолирал с „Не съм съгласен!“ По негово мнение, решенията за напускане са взети под влияние на афект. Управителят има намерение да поговори с тези лекари, които са подали молби. Казва, че вратата му винаги е била отворена за тях, и вярва, че те ще размислят.

„Не съм престъпил закона. Аз съм добър работодател. Няма колега, който да е уволнен. Не съм дошъл да гоня никого. Хората в пенсионна възраст са полезни и ние разчитаме на тях“, добави управителят.

Д-р Улевинов категорично заяви, че няма да допусне нито едно отделение в болницата да бъде закрито и че населението няма да остане без адекватна медицинска помощ.

Запитан дали при необходимост би си подал оставката, той отговори, че това не е никакъв проблем за него.

 

КОМЕНТАРИ

covid1920:49 - 11.03.2020
Този гоуем специалист и меринджей първо да каже кой и с какви обешания го е натоварил и разтоварил в нашата болница.След това да каже каква специалност и квалификации умее(не какви за по два часа обучение е завършил). Какви гоуеми специалисти е довел и колко му е заплатата. Всяка заплата трябва да се заработва.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK