Уникален концерт-спектакъл подари на приятели и публика за 50-ия си рожден ден поетът Константин Пашкулев

Снимка: Infomreja.bg

Неврокопският поет, филолог, журналист и сценарист Константин Пашкулев за поредна година изненада приятели, фенове и публика с уникален концерт-спектакъл за 50-ия си рожден ден, който премина под знака на "50 години с песните на „Златния Орфей”.

На музикалното събитие звуча само стойностна музика - български естрадни песни, а идеята за този формат горещо прегърнаха и участваха съвсем безвъзмездно, с много любов и уважение към рожденика и невероятните песни от незабравимото минало на "Златния Орфей", 10 от местните изпълнители и рок легенди, които буквално се раздадоха на сцената и успяха да разтопят сърцата на четири поколения ценители на хубавата музика и почитатели на творчеството на Константин Пашкулев.

За рождения ден на Коцето пропя даже и неговият колега учител от школото в гърменското село Дебрен - Исмет Ходжов, който заедно с колежката си Дани Ралева, с изпълненията си на прекрасните балади от репертоара на примата на българската естрада Лили Иванова, буквално плени и изправи на крака публиката, изпълнила голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев.

На сцената се появи и е невероятният Румен Попарков - местна рок легенда, който поздрави с песен и приятелска прегръдка рожденика, а в кулоарите тайничко сподели, че това лято гоцеделчевските рок динозаври от групата му, след дълги години отсъствие от сцената, за радост на фенове и почитатели на рока ще направят своя втори дебют - "Завръщане", с голям концерт на открито. 

Стари и незабравими песни от „Зратният  Орфей” в чест на 50-годишния юбилей на поета, писателя, журналиста и учител за поколения деца, преминали през училището в Дебрен, пяха още Боряна Карпузова, Бояна Карпатова и Ирина Паскалева, човекът оркестър Кеци, гръмогласният Димитър Коршумов, и чаровната  първокласничка от училището в Дебрен Есил Вранчева, която гоцеделчевските изпълнители вече наричат „нашата Анита Хегерланд”.

Гвоздеят на вечерта бе появата на Мими Иванова, която излезе в жълто-черен тоалет на ретро сцената, подредена с маси и шампанско за приятелите на Коцето - певци и музиканти. Обичаната от поколения българи Мими Иванова в рецитала си - подарък за неврокопската публика, многото фенове и най-вече за рожденика юбиляр, изпя едни от най-хубавите си стари песни, като представи и няколко от последните си мелодични парчета. 

Верният й Развигор Попов бе нейният озвучител, който, с микрофон в ръка, през цялото време пя с нея, но от пулта. 

По време на концерта Константин Пашкулев представи 16-ата си книга - камерна пиеса "Съседки", която излезе от печат преди дни. Голяма и красива картина подари на чаровната Мими Иванова гоцеделчевският художник Николай Маринов.

Публиката, колегите на рожденика и неговите ученици, които дойдоха в Гоце Делчев специално за концерта, го отрупаха с цветя, подаръци и пожелания за много здраве, дълъг живот и поне още 50 години творческа дейност. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK