Украинският генщаб съобщи за 110 сражения през последното денонощие

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руската армия продължава да атакува с огромна интензивност

Съдейки по сутрешния доклад на украинския генерален щаб, руската армия продължава да атакува няколко сектора на фронта с огромна интензивност, информира Би Би Си.

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщават, че през изминалото денонощие на фронта са водени 110 бойни сражения. В началото на есента имаше дни, в които генщабът съобщаваше за няколко десетки сражения.

Само в района на Авдеевка, според доклада, руснаците са атакували 45 пъти на ден, приблизително поравно по северния и южния фланг около Авдеевка. Генералният щаб твърди, че всички атаки в този и други райони са били отблъснати.

В най-северния участък на фронта, в района на Синковка, близо до Купянск, руснаците, според доклада, са атакували 15 пъти (а руското министерство на отбраната тази сутрин съобщава за пет украински атаки в същия район на Синковка).

Руските части продължават да атакуват онези райони на юг, където украинците постигнаха известен напредък в началото на лятото. В района на Приютное и Вербовое, според доклада на украинския Генерален щаб, са отбити 9 атаки. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK