Украински дронове атакуваха 6 региона на Русия и Севастопол

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна/ ФБ

Руският черноморски флот е унищожил четири катера с десантни групи на Украйна

Тази нощ Украйна атакува с безпилотни летателни апарати пет руски области и Севастопол, който се намира в анексирания още през 2014 г. Крим. Тази сутрин и от Москва съобщиха за свален дрон, с което атакуваните области стават шест.

За атака първо съобщи губернаторът на Псковска област - малко след полунощ. Първото съобщение гласи, че е отблъсната атака на дронове към летището в Псков, без жертви и пострадали. След атаката е възникнал пожар, който е локализиран. По-късно бе съобщено,че работата на летището е прекратена до четвъртък за проверка и възстановяване.

Има съобщения, че са нанесени щети и извън строя на най-малко четири самолета Ил-76 - военнотранспортни самолети. 

На летището се намират военнотранспортни самолети на руската армия. Четири транспортни самолета Ил-76 са повредени, потвърди агенция ТАСС, като се позова на спасителните служби от региона. В града се намира и десантна дивизия, която е участвала в първата вълна от нападения срещу Украйна през февруари 2022 г.

Малко преди 2 часа Министерство на отбраната на Русия съобщи за унищожаване на три дрона в Брянска област и един в Орловска. И двамата губернатори на двете области съобщиха, че пострадали граждани няма. Има съобщения, че един от дроновете в Брянска област е паднал в завода "Кремни ел" и е предизвикал неголям пожар. Губернаторът на Орловска област съобщава, че в региона са били свалени два безпилотни летателни апарата.

Малко по-късно Министерството съобщи, че руският черноморски флот е унищожил четири катера с десантни групи на Украйна с численост до 50 души.

Само половин час по-късно отново Министерството съобщи, че е унищожен и дрон над Калужка област.

В 3.10 губернаторът на Севастопол съобщи за отразяване на атака с дронове от морето в района на пристанището в Севастопол.

Тогава руските военни съобщиха, че украински дрон е свален и над Рязанска област.

Рано сутринта и кметът на Москва Сергей Собянин съобщи за унищожаване на дрон. Дронът е бил изпратен към столицата и е свален от противовъздушната отбрана.

Собянин заявява, че по предварителни данни няма пострадали и разрушения. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK