Украински дрон пак стигна до Москва

Снимка: Glas News

С дронове е атакуван и град Курчатов в Курска област

Два украински дрона са атакували град Курчатов в Курска област, като са повредили административна и жилищна сграда.

"Сутринта Курчатов беше атакуван от два украински дрона. Нанесени са щети на административната и жилищната сграда. Следователи са на място, за да установят размера на щетите. Подробностите се уточняват", написа губернаторът Роман Старовойт в канала си в Telegram.

ТАСС подчертава, че в Курчатов се намира ядрената електроцентрала "Курск", а градът се намира на около 70 км от границата с Украйна.

И на територията на московска област - район Люберецкий - е свален дрон. За това съобщава кметът на Москва Сергей Собянин. Дронът е свален с ПВО системата. Според информацията на Собянин няма пострадали и разрушения.

Общо 58 полета са задържани на московските летища "Внуково", "Шереметиево" и "Домодедово". 38 полета са били забавени, а 23 полета са отменени. ТАСС съобщава, че пристигащите на "Внуково" и "Домодедово" полети са отклонени за "Шереметиево" и летището в Нижний Новгород.

Според Telegram каналите Mash и Baza на летищата е въведен план "Килим", който се обявява при засичане на неидентифицирани и нежелани летящи обекти в небето. След обявяването му в небето могат да бъдат само военни самолети. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//