Ухапаният полицай в София опровергава обвиненията на нарушения при ареста

Снимка: Infomreja.bg

Той разказа подробности за полицейска проверка в нощта срещу 3 декември

По време на нощната смяна на подвижна полицейска група, в нощта на 2 срещу 3 декември двама служители на Четвърто РУ-СДВР предприели обход на градинката при бившата баня „Лозенец“.

„Движейки се по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“, непосредствено до изхода на подлеза, двамата виждат трима мъже, говорили на висок глас. Един от тях обяснил, че има в себе си марихуана, която възнамерява да изпуши вкъщи. Тогава полицаите подходили към извършване на проверка на тримата, съобщавато т пресцентъра на МВР.

Легитимирали се, а мъжете представили документи за самоличност. Един от тях опитал да ги провокира, обиждал ги, което наложило да му бъдат поставени белезници. В момента, когато следвало да бъде настанен в служебния автомобил, един от мъжете категорично отказал, започнал да се държи грубо и арогантно. При предприетите действия да бъде настанен в полицейската кола, той ухапал служителя по крака. Полицаят e заснел клип началото на проверката.

„Ако сме допуснали грешки, ще понесем необходимото наказание“, каза полицаят, пострадал в създалата се ситуация, но сподели, че отново би реагирал по същия начин в подобен момент.

Служителят отправи призив действията на полицията да не бъдат използвани с политически мотив или с цел компрометиране.

„Това, че задържаният е имал политическо минало не е основание към него да бъде подхождано привилегировано. Полицията трябва да реагира равностойно спрямо всички граждани“, допълни полицаят от Четвърто РУ пред журналисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK