Угасиха пожара в с. Фролош

снимки: infomreja.bg

Угасен е пожарът в с. Фролош, съобщиха от полицията в Кюстендил. Сигналът за възникването му - в махала “Кюсевица”, постъпи вчера в 12.30 ч. Пристигналият на място екип на РС ПБЗН – Рила поиска съдействие поради разрастването му. При гасенето се включиха противопожарни екипи от РСПБЗН – Дупница, РС ПБЗН – Кюстендил, екип “Спасителна дейност” на ОУПБЗН – Кюстендил, служители на Горското стопанство от Дупница и Невестино и местни жители.

Тази нощ около 2.00 ч. пожарът е ликвидиран. Огънят е унищожил 100 дка иглолистна гора, около 50 дка широколистна гора и 50 дка лесонепригодни площи. Служители на ПБЗН осигуряват дежурство и в момента в района на пожара, за да предотвратят евентуалното му възобновяване от тлеещи дънери.

Днес служители на ОУПБЗН – Кюстендил и Горското стопанство ще направят оглед на мястото на пожара за установяване на окончателните данни за нанесените щети. Няма пострадали хора. Изгорели са 2 паянтови необитаеми постройки. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУП – Рила.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендил и Дупница са гасили още 7 пожара, всички са причинени поради небрежност и материални щети не са допуснати.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK