УЕФА нареди: Без публика на Шкупи за сблъсъка с "Левски"!

Снимка: Топспорт

Двубоят реванш ще се състои на 3 август, четвъртък, в София

Европейската футболна централа предприе спешни мерки за недопускане на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и Шкупи от Северна Македония, който ще се състои на 3 август, четвъртък, в София.

Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на ФК Шкупи бъдат допуснати на трибуните на ст. "Георги Аспарухов", в светлината на сериозните проблеми, провокации и инциденти, до които се стигна по време на първия двубой в Скопие.

В официален отговор, адресиран до Борислав Михайлов, заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като "високо рискова", поради което незабавно е проведена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА. От страна на ФК Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба, а двата клуба бяха призовани ясно да комуникират пред обществеността, че двубоят в София ще протече без присъствието на привърженици от Северна Македония. /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK