УЕФА изхвърля Спартак Москва от Лига Европа

Снимка: Infomreja.bg

Руският отбор бе изтеглен да се изправи срещу РБ Лайпциг в осминафиналите

УЕФА планира да изхвърли Спартак Москва от тазгодишното издание на Лига Европа в отговор на руската инвазия на Украйна.

Руският отбор бе изтеглен да се изправи срещу РБ Лайпциг в осминафиналите на надпреварата, като реваншът е насрочен за 17 март. Все още няма официално изявление от Европейската футболна централа. Продължават да текат разговори относно това дали „биковете“ ще се класират за 1/4-финалите без игра или ще се изправят срещу друг съперник на мястото на Спартак, съобщава Нова.

Спартак прогресира до елиминационната фаза, след като спечели група С, където се подвизаваше и английският Лестър. Тимът отстъпи на „лисиците“ с 3:4 у дома, като Патсон Дака вкара и четирите попадения за англичаните, преди равенство 1:1 на „Кинг Пауър“.

Междувременно стана ясно, че със Спартак Москва УЕФА може да даде само началото на изхвърлянето на руските отбори от всички международни състезания. За това намекна информация на германската спортна агенция SID. Женският национален отбор на Русия няма да участва на Европейското в Англия през юли тази година. Според агенцията, решението за изхвърляне на Русия е подкрепено от няколко национални федерации, включително влиятелните асоциации на Германия и Англия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK