Учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” - Дупница отпразнуваха патронния си празник със спортно състезание

Снимка: ОУ "Евлоги Георгиев" - Дупница

Учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” - Дупница отпразнуваха патронния си празник със спортно състезание под надслов „Заедно спортуваме, заедно празнуваме” и с откриването на новата част от сградата на училището – пристройка, включваща зала за хранене и мултифункционална зала за извънкласни дейности.

Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бяха Димитър Делчев и д-р Иван Ибришимов – народни представители, инж. Методи Чимев – кмет на община Дупница, Олга Китанова – заместник-кмет, Костадин Костадинов – председател на икономическата комисия, Виолета Инкьова – председател на комисията по образованието, Радостина Новакова – началник на РУО Кюстендил и др.

Денят премина вълнуващо и емоционално. В спортната зала на град Дупница учителите и децата бяха подготвили спортен празник. Родители на учениците активно се включиха в организацията и провеждането му. В състезанието участваха три отбора: „Ракета”, „Комета” и „Стрела”, съставени от ученици и техните родители.

Журито, председателствано от Зорница Шуманова – председател на обществения съвет към училището, също бе съставено от родители.
С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри.

Всички участници бяха наградени с грамоти от училището, а специалният им гост Ивана Радомирова, председател на съюза на пивоварите в България, поднесе на спортистите много подаръци.

Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището. Бяха наградени и победителите в предварително обявения литературен конкурс и конкурс за рисунка „Детски мечти”.

И наистина беше сбъдната една дългогодишна мечта – беше открита изградената двуетажна пристройка към училището със зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности. Празненството започна с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия.

Кметът инж. Чимев, директорът на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, госпожа Румяна Гиргинова, и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев прерязаха лентата на новата пристройка.

С огромно вълнение госпожа Румяна Гиргинова се обърна към присъстващите с думите, че „човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нашата мечта беше да си имаме помещение за хранене и мултифункционална зала. Благодаря на всички за усилията и подкрепата”.

„Сбъдната мечта” нарече постигнатото и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев, като обеща, че ще продължим да мечтаем заедно.

Празникът завърши в двора на училището, където се изви кръшно българско хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Вера00:31 - 01.10.2017
Дано продажните директорки не изнудват децата да пазаруват от новата лафка в училището която е на Директорката чрез поставена фирма ..Внимавайте директорици че има София и ще замирише още веднъж ако кажете на детето ми да не си похапва от домашната храна.Оправете си камерите които не работат и не си мислете че друг не ви записва?!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK