Учители, ученици и жители отбелязаха двойния празник на училището в Хвостяне

снимка: infomreja.bg

Бивши и настоящи учители, ученици и много жители на гърменското село Хвостяне отбелязаха заедно двойния празник на местното училище - 115-години от основаването на ОУ "Димитър Талев" и Деня на народните будители.

Физкултурният салон на школото се оказа малък, за да събере многобройната публика от директори и учители от цялата община, както и семействата на учениците, които останаха очаровани от невероятната празнична и тематична програма, която децата бяха подготвили заедно с любимия им учител Мехмед Бакалов.

Тържеството уважиха кметът на Хвостяне Сейхан Ахмедов, директорите на училищата в Долно Дряново и Гърмен - Асим Адемов и Стоян Стругов, Верхат Ислямов - помощник-директор на школото в Дебрен.

Директорът на празнуващото училище Неджим Даргутев поздрави гостите и родителите на учениците, бившите и настоящите си колеги, като заяви, че стремежът на целия учителски колектив е за пълноценно обучение и възпитание на децата.

Учениците пяха и танцуваха на тържеството, изпълнени с радост и отговорност, за което получиха много аплодисменти от всички присъстващи. В тематичната програма по случай 115-годишнината от създаването на училището в Хвостяне и Деня на народните будители се включиха и гостуващи състави от учебните заведения в селата Дъбница и Дебрен.

Със специално послание от името на председателя на фондация „Българска памет” Милен Врабевски, който неотдавна получи престижното звание "Европейски гражданин на 2013 година", пристигна Атанас Стоев, който предаде специалното послание и поздравите на Врабевски към учителите, учениците и техните родители.

 

снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

СЪВЕТНИКА18:32 - 04.11.2013
Аз не съм този,който пише срещу Бакалов,този е един ПЛЪХ от Дъбница,който го е страх от Бакалов
Вкс18:17 - 04.11.2013
Тоя СЪВЕТНИКА на курс по ограмотяване при Бакалов ?!
Мунчо14:21 - 03.11.2013
Защо от един хубав празник на децата се стига до долни човешки страсти,май има хора,които ги дразни хубавото,но пък в Хвостяне все още има мъдри хора,които могат да отсяват плявата от сеното
Вълчо14:17 - 03.11.2013
Този СЪВЕТНИКА май има още сметки за уреждане,но да бъде допуснат пак до системата,пък тогава да дава съвети,хи,хи хиииииииии.

FACEBOOK