Учители и ученици от Хаджидимово участваха в работна среща по проект на Еразъм+ в Испания

Снимки: СУ "Н. Вапцаров", Хаджидимово

Другите участници бяха от Румъния, Турция, Португалия, Северна Македония и Испания

През месец март се проведе втората работна среща по проект „Всички имаме място под слънцето“ на програма Еразъм+. На срещата присъстваха представители на всички държави, работещи по проекта – Испания, Румъния, Турция, Португалия, Северна Македония и България. От българска страна участваха Вангелия Петрелийска - директор на СУ “Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, Заприна Глушкова - координатор  на проекта, и Кипра Праматарова - учител ЦДО, както и петима ученици от училището.

В едно от ателиетата на училището домакин,  което се намира в град Самият град Вийануева де ла Серена,  учениците създадоха под формата на учебна игра плакати със смесени национални герои, важни градове, традиционни ястия, писаха послания на майчин език към света относно ситуацията в Украйна. Родният ни  български език намери място на международните плакати.

В акт на солидарност с украинските ученици участниците рисуваха под флага на Украйна. Нашите ученици изписаха с големи букви: „Спрете войната! Децата не са виновни!“. Намери място и ликът на българската икона Васил Левски.

"Училището домакин е една от най-елитните гимназии. Намира се в източната част на страната. Домакините ни бяха вложили много старание в организирането на разнообразни и интересни дейности. Участвахме в различните ателиета, като бяхме разделени в международни екипи. Достойно представихме нашия град и училището ни", сподели директорът на СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово Вангелия Петрелийска.

Участващите изживяха една незабравима, пълна с емоции седмица. Проведена бе учебно-опознавателна екскурзия до Касерес – старинен град в региона.

Сега в хаджидимовското училище се очакват нови предизвикателства. Работи се усилено за представянето на България като страна, участваща и работеща по проекта „Всички имаме място под слънцето“.

Следващата работна среща ще се състои през месец май в гр. Никсар, Турция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK