Училището в Гърмен с нови постижения

Снимка: Infomreja.bg

Колективът има основания за гордост

И през настоящата учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гърмен, продължава работата по два основни проекта. След като през лятото 15 учители бяха на обучение във Валенсия – Испания, по проекта за мобилност „Еразъм +“, сега предстои там да се обучат 20 ученици, ръководени от двама преподаватели.

Успешно продължават дейностите и по проект „Училището – работилница за откриване на таланти“ към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства – ЦОИДУЕМ. Създадените в училището четири клуба се развиват и успехите им се множат. Например Клубът по музика получи приза на кмета на Велико Търново, който го отличи между 100 училища. Останалите три клуба – по математика, мажоретен състав и спорт, също се представят на ниво. И най-важното – децата са щастливи, че имат поле за изява.

„Стартирахме добре учебната година – разказва директорът на учебното заведение Стоян Стругов. – Предпочитаният профил след 8. клас е „Софтуерни и хардуерни науки“. Въпреки че по-голямата част от учениците при нас са от уязвими групи, отличните резултати са налице. За втора поредна година всички наши абитуриенти станаха студенти, и то още на първо класиране. СУ „Св. св Кирил и Методий“ – Гърмен, е конкурентно училище с добри специалисти и съвременна материална база.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK