Учиха млади командоси да преодоляват височини и да връзват примки по алпийски метод

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Поредна интересна тренировка по мъжество и смелост направиха днес курсистите от Учебния център за командоси в Гоце Делчев. Директорът на центъра майор Костадин Мечкаров вече месеци продължава да изненадва и да подържа интереса на възпитаниците си с атрактивни и полезни уроци, които те първо учат на теория, след което разиграват на практика като герои в екшън филм. 

Днешната тренировка премина под ръководството на един от корифеите в екстремните спортове в България о.з. майор Андрей Страшимиров. Да връзват възли, да правят примки и ласа и да преодоляват височини и прегради по алпийски метод, оттренираха младите командоси за придобиване на адекватни реакции при екстремни ситуации.

"Всички се справиха успешно, за пореден път се убеждавам, че спортът и зададените цели променят коренно мирогледа на младите и упорити хора. Те са далеч по-дисциплинирани вече и готови да помогнат на всеки изпаднал в беда. За мен това е новото гражданско общество на България и съм много горд с постиженията на моите курсисти", коментира директорът на центъра Костадин Мечкаров.

Учебният център за обучение на командоси в Гоце Делчев бе открит преди месеци. Идеята е в него да се обучават на мъжество и специфични умения млади хора от целия регион, които впоследствие да помагат при различни бедствени ситуации, да заемат професионални охранителни длъжности във фирми, държавни и частни предприятия. 

Някои от момчетата и момичетата се подготвят в учебния център и за кандидатстване във висши полицейски училища още през тази година с цел професионална реализация в системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK