Ученик от Благоевград на едногодишен междукултурен обмен в Германия

Снимка: Yfu.bg

12 български ученици заминават тази година за Германия, Франция и Швейцари по програмата за междукултурен обмен с партньорски организации от цял свят на “Младеж за разбирателство – България“/ YFU България.

Повече от 18 години организацията изпраща и посреща ученици в и от различни краища на света. Младежи на възраст между 15 и 18 г. вземат смелото решение да станат част от едно незабравимо и вълнуващо преживяване.

Благоевград е родното място на един от учениците – Васил Къдреков, който избра да замине за Германия. Той ще живее при приемно семейство и ще посещава местно училище в страната, която са избрали за обмен. Ще опознае отблизо начина на живот, традициите и културата на своите нови приятели.

През месец август в България пристигат Мириам и Каролине от Германия, Баутиста от Аржентина и Хосе Де Хесус от Мексико.

Учениците на обмен идват в България, подтикнати от желанието да опознаят света и да научат повече за културата и богатството на страната ни. В началото на своя престой, всеки един от младежите ще премине през обучение по български език, с цел да се улесни адаптацията и пълноценното общуване с приемното семейство.

Това е една невероятна възможност светът да научи повече за България и чуждестранните ученици да се запознаят с българското ежедневие и култура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK