Учение събира доброволци от четири страни на язовир "Дренов дол" и в Шишковци

снимка: БЧК - Кюстендил, архив

130 доброволци и служители на БЧК и червенокръстките организации в Румъния, Македония и Сърбия ще участват в национално учение за действия при бедствия, което ще се проведе в село Шишковци и базовия лагер на язовир "Дренов дол" от 24 до 28 септември в партньорство с Областната администрация и Община Кюстендил. 

Участници в учението освен БЧК ще бъдат и екипи от Единната спасителна система за реакция при бедствия на Репубика България, РД ПБЗН, ОД МВР, Спешна помощ и други ресорни институции.

Целта е да се повишат знанията и практическите умения на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали при наводнения и за укрепване на трансграничното сътрудничество в бедствени ситуации.

На 26 септември /петък/ от 10.30 до 12. 30 часа в района на язовир „Дренов дол” /до стрелбищния комплекс на Кюстендил/ ще се проведат демонстративни спасителни действия с екипи от Единната спасителна система на страната по оказване на помощ на пострадали от наводнения (евакуация на пострадали, събиране и разпределяне на пострадалите, регистрация и текущо подпомагане, оказване на първа помощ и на психосоциална подкрепа и др.).

Представители на държавната и местната власт и партньори на БЧК ще наблюдават демонстративните действия, след края на които ще се проведе брифинг с журналисти.

Желаещите да присъстват трябва да направят предварителна заявка за транспорт до 16.00 ч. на 24.09.2014 г. Местата са ограничени, предупреждават организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//