Учениците от СОУ - Хаджидимово с изяви на празника на франкофоните

снимка: СОУ - Хаджидимово

20-и март - Международен ден на франкофонията - е денят, в който всички франкофони празнуват. 75 държави и правителства са част от международната организация на франкофонията.

Тази година празник на френския език и франкофонията се проведе на 23 март в зала "Пейо Яворов" в Благоевград. Организатори на празника бяха Регионалният инспекторат по образованието и Френският културен институт - гр.София. Почетен гост на празника бе Берт.

Участие взеха множество училища от областта, сред които и възпитаниците на СОУ "Никола Вапцаров" - гр.Хаджидимово, които по неповторим начин представиха две драматизации: "Дядо и ряпа" и "Хитър Петър".

Любовта към френски език малките възпитаници получават от Заприна Глушкова - преподавател по френски език, а традицията да се запази този език в училището е благодарение на сегашния директор Мария Стоянова, която е бивш преподавател по френски език. Учениците получиха грамоти лично от началника на образователния инспекторат Ивайло Златанов.

 

КОМЕНТАРИ

запозната23:07 - 26.03.2013
стоянова горката иска да си издигне имиджа ама е карикатура голяма верно и около нея мириса само на крадена нафта и учениците зад гърба й я имитират и й се присмиват а тя се прай на франкофонка,крадливата нафтофонка!проста като галош и демнстрираща самочувствие без покритие!смешница дето само крещи в училището като пълна ненормалница.шут пълен
ученици22:54 - 26.03.2013
Едно наистина огромно браво, но за нашата госпожа единствено и само БРАВО ЗА Г-ЖА ГЛУШКОВА!Поздравления госпожо за Вас,а не както пишат благодарение на Стоянова,и развалят статията.БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОЖО ГЛУШКОВА!ПОЗДРАВЯВАМЕ ВИ!Хайде Стоянова да не си прави реклама на ваш гръб!
запознат22:53 - 26.03.2013
Тия сами си пишат статийте и коментарите но ми мириса на крадена нафта през ношта.Стоянова е много голяма карикатура и ще сасипе училището и и се присмиват всички.Глушкува е супер
наблюдател20:49 - 26.03.2013
ЕДНО НАИСТИНА ГОЛЯМО БРАВО!!! ЗА Директора на СОУ и за г-жа Глушкова!!! Браво и на младите таланти на България и Хаджидимово!!! :)

FACEBOOK