Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” в Дупница казаха: „НЕ на тормоза, но НЕ за ден”

Снимка: РУО-Кюстендил

Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва като „Ден на розовата фланелка”. На този ден децата в много училища по света и у нас решават да се обличат в розово, за да кажат "Не на насилието в училище".

На 22 февруари за трета поредна година учениците от ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, отбелязаха Световния ден на розовата фланелка с различин мероприятия. 

Учениците от Ученическия съвет подариха на всички в училището – ученици, учители и другите служители, символични розови тениски. Бяха изработени постери, посветени на превенцията на тормоза в училище.

В часа на класа на VІІ а клас бе проведен открит урок на тема „Превенция на тормоза и кибертормоза в училище” с класния ръководител Лидия Стоилова и педагогическия съветник Маргарита Димитрова.

"Основната идея на кампанията бе малко повече да помислим върху своето поведение и отношение - дали нагрубяваме, дали обиждаме някого, и дали му причиняваме болка. Апелът на всички ни е: „НЕ на тормоза, но НЕ за ден”!", призоваха организаторите на инициативата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//